Venedik'te Yemek
Venedik' te Yemek
Venedik yemekleri balık ve sebze ağırlıklıdır. Genellikle mevsim
ürünlerinin kullanılması yemekleri daha lezzetli ve sağlıklı hale
getirmektedir. Tipik İtalyan yemeklerinden olan makarnanın değişik şekil
ve lezzetlerde olanları burda tadılabilir. Balık ve deniz ürünleri de
ana yemek çeşitlerindendir.
Venedik’te öğlen yemeği genellikle ayakta yenir. Kafe, restoran ve
benzeri yerlerde fiyatlar orada mı yenecek ya da dışarı mı alınacak
şeklinde iki türdür. Fiyat farkı nedeniyle genellikle take away olarak
adlandırılan yemeği alıp çıkma seçeneği tercih edilir. Öğlen yemeğinin
yanında kimi zaman ekmek ve su da verilmektedir. Fakat bunun için küçük
bir ücret talep edilmektedir.
Venedik’te yemek yerken menüde yer alan ağırlık birimlerine dikkat
etmenizde fayda vardır. Örneğin; 400 gramlık bir et ya da balık yemeği
belirtilen fiyatın 4 katı gelebilir. Menülerdeki yiyecek fiyatları
belirli bir gramaj için olabilir. Sipariş verirken bunları sormanızda
fayda vardır.
Yöresel
Venedik mutfağı bir çok ünlü lezzete ev sahipliği yapmaktadır. Eğer
gezip gördüğünüz bir şehirde yöresel yemekler sizin için olmazsa
olmazlar arasında yer alıyorsa Venedik’te de keyifle tadına bakıp
karnınızı doyurabileceğiniz bir çok yöresel yemek bulunuyor. Sardalyanın
soğan, üzüm ve fıstık ile pişirilmesi ile yapılan Sardee in Saor en ünlü yemeklerden biridir. Risotto ya da vermicelli al nero di seppia adı
verilen yiyecek ise şehirdeki ünlü yöresel yemeklerden bir diğeridir.
Venedik yemek kültürünün en güzel örneklerinden olan yiyecekler hakkında
bilgiler Yöresel Venedik Yemekleri sayfasında.
Sardee in Saor
Risotto
vermicelli al nero di seppia
Venedik'te hemen hemen her restaurantın önünde menüleri dışarda
sunuluyor ama çok dikkatlice incelemeliyiz çünkü hesabımıza dahil
edilmiş servis ücretleri,masa ücretleri gibi bazı ekstra ödemelerle
karşı karşıya kalbiliriz.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder